Města v kraji dezinfikují veřejné prostory proti koronaviru

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Řada měst ve Zlínském kraji začala dezinfikovat veřejně přístupná místa, kde se předpokládá větší koncentrace lidí. Chtějí tímto opatřením ještě více zabránit šíření koronaviru, serveru Zlin.cz to řekli představitelé měst.

Ve Zlíně například pravidelně dezinfikují vozidla MHD, v Uherském Hradišti už několik dní dezinfikují zastávky MHD i vybrané lavičky na nejfrekventovanějších místech a s dezinfekcí prostor začali u v Hulíně. Zde se zaměřují například na vstupy do prodejen a veřejných budov, dětská hřiště či prostory kolem kontejnerů na tříděný odpad.

Lavičky město Uherské Hradiště dezinfikuje na Masarykově, Mariánském i Palackého náměstí a na prostranství u OD Centrum, dále také na náměstí Míru a v ulici Sportovní. Do zvýšené hygienické údržby jsou dále zařazeny vybrané lavičky v ulici J. E. Purkyně, ulici Husova a ve Štěpnicích od nákupního centra po domov pro seniory.

Uherskohradišťsko je ve výskytu potvrzených případů nákazy novým koronavirem na smutném prvním místě ve Zlínském kraji, přičemž na okres Uherské Hradiště připadá více než polovina pozitivně testovaných. „Aspoň tady ve městě chceme tedy občany chránit, jak to jen jde,“ podotkl uherskohradišťský starosta Stanislav Blaha.

Veřejné prostory začala dezinfikovat také radnice v Hulíně. „Pro vydezinfikování jsme vytipovali celou řadu míst, například vstupy do prodejen a veřejných budov, dětská hřiště a jejich vybavení, autobusové zastávky, nebo prostory kolem kontejnerů na tříděný odpad a popelnic na sídlištích. Věříme, že půjde o účinné opatření,“ prohlásil místostarosta Jiří Schaffer. Dodal, že náklady na provedení dezinfekce nepřesáhnou 20 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x