Ve Vsetíně chtějí děti přivést ke sportu

První Den sportu na Vsetíně proběhne v pátek 3. září. Foto: archiv města Vsetín
VSETÍN - V pátek 3. září bude Vsetín žít pohybem. Radnice totiž v tento den chystá v lokalitě Na Lapači historicky první Den sportu na Vsetíně.

Pandemie koronaviru v uplynulých měsících na dlouhou dobu výrazně omezila možnosti sportování, což má neblahý vliv na zdraví nás všech a zejména v případě dětí i na jejich správný vývoj. Právě motivovat děti a mládež k pohybu a současně podpořit místní sportovní organizace, představit nabídku jejich aktivit si klade za cíl Den sportu na Vsetíně,“ uvedl místostarosta Tomáš Pifka.

Historicky první Den sportu na Vsetíně bude probíhat v pátek 3. září od 9 do 18 hodin. „Přesný program se v tuto chvíli dolaďuje. Jisté je to, že se odehraje na řadě stanovišť Na Lapači. Sportovní kluby se budou prezentovat například na zimním stadionu, ve víceúčelové sportovní hale, na antukových kurtech, ve skate parku, v bývalé pingpongové hale a také na pódiu, které pro tuto akci postavíme v prostorách parkoviště u zimního stadionu,“ doplnil místostarosta.

Podle jeho dalších slov se děti a mládež budou moci nejen podívat na ukázky z činností jednotlivých sportovních klubů či kroužků, ale také si je vyzkoušet a případně se do nich přihlásit. Konkrétní program Dne sportu na Vsetíně a přehled prezentovaných sportovních aktivit přinese město později. Za nepříznivého počasí se akce konat nebude. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x