Město chce využít prostor pod sportovní halou, uvítá i názor veřejnosti

Foto: MěÚ Zlín
ZLÍN – Zlínská radnice vyhlašuje výzvu k podání návrhů na budoucí využití území ulice Březnická pod sportovní halou. Návrhy mohou podat veřejné instituce, stát, investoři ale i široká veřejnost, serveru Zin.cz to řekla za zlínskou radnici Irena Orságová.

Cílem je nasbírání takových záměrů, které ve své vzájemné provázanosti umožní vytvořit polyfunkční stavební soubor, který se vhodně začlení do městské struktury a bude přínosem rozvoje města.

„Město má dlouhodobě zájem na vyřešení využití rozvojového území vymezeného ulicemi Březnická, Mostní, U zimního stadionu a sportovní halou. Jedná se o stavebně nevyužité plochy, dosud sloužící pouze dopravě. Vzhledem k rozsahu a poloze vůči centru města jde o jedinečnou příležitost pro rozvoj širšího centra města, ale i celkové atraktivity Zlína v širším kontextu. Dlouhodobě jsme připravovali a vykupovali pozemky pod plánovaným obchodním komplexem, tzv. Kaskádou. A majetkově vyčistili toto území pro potřeby města a naplánovali dopravní řešení vč. křižovatky Mostní – Březnická. Nyní nastává etapa číslo II, kdy záměr využít tyto plochy můžeme nechat zpracovat architektům a urbanistům,“ sdělil náměstek primátora města Zlína Miroslav Adámek.

Navržené záměry vyhodnotí z pohledů přínosů pro rozvoj města odborná komise města a následně budou podkladem pro vyhlášení urbanistické soutěže na celé rozvojové území. Obecně zadavatel výzvy preferuje umístění více menších zařízení, která by měla být vzájemně provázaná a dotvářela by jak přirozené centrum aktivit, tak cíl pěších cest v rámci centra města. Nový urbanistický soubor by tak měl vhodně doplnit strukturu města funkčně i prostorově.

„Jsme přesvědčeni, že koncepční řešení tohoto území může být silným impulsem pro nový rozvoj Zlína. Naší vizí je vytvoření nové multifunkční městské čtvrti, která bude mít vlastní veřejný prostor a bude zahrnovat funkce bydlení, občanské vybavenosti, obchodní i sportovní. Toto místo by se mělo stát časem velmi atraktivní částí městského centra a poskytnout i občanskou vybavenost Zlíňanům a zejména čtvrti Letná,“ doplnil Pavel Brada.

Město otevírá výzvu jak svým obyvatelům ve smyslu podnětů a návrhů k řešení některých lokálních záležitostí, tak především veřejným i soukromým subjektům, které by měly zájem realizovat některé ze svých stavebních záměrů v centru našeho krajského města.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x