Město nechá zkrášlit kruhové objezdy

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Uherské Hradiště)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Kruhové objezdy v Uherském Hradišti budou hezčí, město se hodlá zaměřit na regeneraci zeleně v těchto místech. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí radnice Jan Pášma.

Uvnitř kruhových objezdů v ulicích Sokolovská, Verbířská a Stojanova nechá město vysadit nové trvalkové záhony. Stávající výsadby byly provedeny v roce 2013 a už dosluhují. Ačkoliv jde o trvalky, životnost těchto rostlin se obecně pohybuje od tří do 10 let v závislosti na zvoleném druhu, podmínkách stanoviště, povětrnostních podmínkách a péči o výsadby.

„Květinové záhony na všech třech uvedených kruhových objezdech projdou celkovou regenerací, ale každý z nich bude mít trochu jiný charakter. Práce na obnově výsadby by měly začít v měsíci květnu,“ poznamenal Pášma. 

Záhon uvnitř kruhového objezdu v Sokolovské bude laděn do šedých, bílých a modrých tónů v kontrastu se žlutou barvou. Vzhledem k podmínkám budou použity druhy snášející sucho a plné slunce. Celá plocha záhonu bude pokryta (mulčována) štěrkem. Kromě trvalek a cibulovin zde najdou své místo také sloupovité jalovce, které spolu se zvolenými květinami pomohou navodit „středomořskou“ atmosféru celé výsadby.

Záhon v kruhovém objezdu v ulici Verbířské je navržen s ohledem na moderní okolní výstavbu s výraznější barevností. Laděn bude do červených a růžových tónů v kontrastu se světle modrou barvou. Do středu záhonu bude umístěn zajímavý kultivar dřezovce a také tento záhon bude zamulčován štěrkem.

Poslední záhon, na kruhovém objezdu v ulici Stojanově, bude laděn střízlivě do zelené a bílé. Také v tomto záhonu se kromě trvalek objeví i nové dřeviny. Stávající okrasná třešeň zde zůstane a bude doplněna několika keři nízkých bíle kvetoucích hortenzií. Okolí výsadeb bude mulčováno kůrou a okraj záhonu pokryje štěrk.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x