Město udělilo hned dva tituly „Osobnost města Otrokovice“

foto: město Otrokovice
OTROKOVICE – Při slavnostním večeru ke Dni vzniku samostatného československého státu udělilo město Otrokovice dva čestné tituly. Součástí večera byl i koncert zlínské Filharmonie Bohuslava Martinů.

Dne 28. října obyvatelé Otrokovic oslavili nejen významný státní svátek, ale také jmenování dvou Osobností města Otrokovice. Tituly v místní Besedě převzali pánové Emil Sláma a Gustav Řezníček.

„Titul Osobnost města Otrokovice je velmi významný a uděluje jej Zastupitelstvo města Otrokovice za dlouhodobý přínos a propagaci města. Zpravidla udělujeme pouze jeden titul. Letošní rok je mimořádný. Pana Emila Slámu jsme ocenili již v loňském roce, ale vzhledem k nemožnosti uspořádat slavnostní udílení cen, jsme jej pozvali na slavnostní večer dnes,“ uvedla starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Právě Emil Sláma obdržel titul za celoživotní vzdělávání dětí a dospělých ve výtvarných oborech. Byl to on, kdo na Lidové škole umění v Otrokovicích založil výtvarný obor a za 36 let učil téměř 3000 dětí. Je také zakladatelem Otrokovického výtvarného salonu a dlouholetým místopředsedou spolku Rozumění. Je ale také uznávaným a oceňovaným vystavovatelem na prestižních celorepublikových akcích.

Gustav Řezníček pak převzal titul Osobnost města Otrokovice za svou divadelní kariéru. Vystupoval na jevištích po celé republice a také za jejími hranicemi. Mnoho let působí v různých kulturních uskupeních, kde formuje vztah mládeže ke kulturním hodnotám.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x