Město Vsetín podpoří kulturu

foto: Radovan Kocúrek
VSETÍN – Vsetínští zastupitelé schválili rozdělení financí v rámci prvního kola Programu pro poskytování dotací v oblasti kultury na rok 2022. Pro projekt uvolnili 2,82 milionu korun. Dalších 258 tisíc zatím nechávají v rezervě.

Dotační podpora pro organizace působící v oblasti kultury v minulých letech pravidelně rostla.  V roce 2018 jim město rozdělilo 1,53 milionu korun, o rok později 2,13 milionu a v letech 2020 a 2021 pak 2,82 milionu.

„Celkový objem dotační podpory pro rok 2022 jsme navýšili na 3,1 milionu korun. Rozhodli jsme se tak z důvodu rostoucích nákladů zejména v oblasti energií, což má samozřejmě dopad i na činnost organizací v oblasti kultury,“ uvedl místostarosta pro oblast kultury Pavel Bartoň.

O programovou podporu mohly všechny vsetínské organizace žádat do 30. září 2021. Celkově se přihlásilo 15 subjektů, z nichž ale 4 nesplnily podmínky pro získání dotace. Žadatelé se ucházeli o příspěvek ve výši téměř 4 milionů korun. Zastupitelé ovšem nakonec schválili pouze podporu, která činí 2,82 milionu korun.

 „Zbývajících 258 tisíc korun do původně vyčleněných 3,1 milionu jsme převedli do druhého kola programu. V něm budou moci o podporu žádat i ty organizace, jejichž žádost byla v prvním kole vyřazena. Samozřejmě ale bude nutné, aby dodaly všechny nově požadované náležitosti,“ dodal místostarosta.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x