Mezinárodní týden turistiky na Valašsku představí řadu novinek

foto: město Vsetín
VSETÍN – Město Vsetín se připravuje na 32. ročník Mezinárodního týdne turistiky na Valašsku. Účastníky čeká řada novinek, bohatý kulturní program i rozšíření turistických tras.

Od 13. do 18. července se mohou milovníci pohybu těšit na 32. ročník Mezinárodního týdne turistiky na Valašsku. Město Vsetín na něm spolupracuje s odbory oblasti KČT Zlínský kraj.

„V letošním roce jsme pro účastníky připravili opět spoustu novinek. Čeká je mimo jiné bohatý kulturní program a také rozšíření turistických tras. Kromě tradičních typů zavádíme na přání účastníků takzvané pohodové trasy v délce do deseti kilometrů. Další novinkou je, že týden turistiky zahájíme již ve čtvrtek, abychom si i víkend mohli užít objevováním krás Valašska,“ informoval starosta Vsetína Jiří Čunek.

Program odstartuje ve čtvrtek prezencí přímo u organizačního štábu. Ten bude nově sídlit v turistickém informačním centru na Dolním náměstí. Zájemci o účast se v něm mohou registrovat první den turistického týdne od 9 do 22 hodin.

„Slavnostně pak celou akci zahájíme tentýž den v 19 hodin právě na Dolním náměstí, v případě nepříznivého počasí ve velkém sále Domu kultury,“ uvedl místostarosta pro cestovní ruch Petr Kudlík.

A kam vlastně turisté zavítají? Turistické trasy je zavedou například na Lačnovské skalní útvary, do Bílých Karpat, na Jahodný či Janišovský vrch a projdou se Cyrilometodějskou stezkou do Valašského Meziříčí.

„V rámci každého dne budou vyznačeny tři trasy – pohodová do 10 kilometrů, střední o délce 10 – 15 kilometrů a delší o délce 20 – 30 kilometrů. Stejně jako vloni si na své přijdou i cyklisté. Pro ně připravujeme na každý den cyklotrasy,“ přiblížil Kudlík s tím, že podrobný popis tras s mapkami dostanou účastníci u prezence.

V průběhu Mezinárodního týdne turistiky budou moci účastníci plnit turistické výzvy, za které získají ocenění.

„V průběhu celé akce mohou turisté plnit oblastní turistické odznaky Valašsko a Flóra a fauna Moravskoslezských Beskyd a Valašska. Zapojit se mohou také do městských turistických akcí Mezinárodní organizace pro lidový sport s názvy Vsetínské panorama a Putování valašským městem Meziříčí,“ doplnil Kudlík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x