Mikulášská rallye uzavře sezónu… show, nostalgie, svátek

Foto: František Dušek
SLUŠOVICE - Zazvonil zvonec a pohádky byl konec. Tedy teprve pomyslně zazvoní, učiní tak Mikuláš a skončí letošní velmi bohatá sezóna automobilového sportu. Příznivci rychlých kol moc dobře vědí, že jde každoročně o stylové loučení. Těší se posádky, těší se početní fanoušci.

V této podobě se Mikuláš Rallye jede po dvanácté. Na startu bude v sobotu přes 60 posádek, nepůjde tolik o časy, ale spíše o stylové loučení. A to mistři volantů umějí dokonale.

Pro mne jde o kus nostalgie, zase nám končí jeden rok, člověk už leccos pamatuje, samozřejmě i začátky Rallye Kopná, na kterou „Mikuláškou“ navazujeme,“ vybavuje si tok či spíše překotný let času nejen v rallye šéf organizačního výboru akce, dlouholetý jezdec Antonín Tlusťák.

V početném jezdeckém poli se objeví třeba Adam Březík.

Určitě je to možnost ukázat divákům, co auto umí, pro mne je poslední soutěž roku takovou fiestou, vlastně i show, těšíme se,“ usmívá se.

Jede se šest rychlostních zkoušek, nejde o body, ale jde třeba o radost ze setkávání s přáteli a početnými fanoušky. To potvrzuje i další jezdec Peter Surovič.

Když to mám pojmenovat, pak si myslím, že už bez stresu z vážných bojů jde o takovou krásnou vzpruhu, přípravu na nejkrásnější svátky roku,“ komentuje soutěž.

Já rozhodně žádnou nostalgii necítím, pro mne jde o báječnou akci, která nás vlastně vede do vánoční pohody. Platí to pro každého z téhle veliké divácké, jezdecké i pořadatelské rodiny,“ dodává ředitel soutěže Petr Linhart.

Rallye se jede v okolí Slušovic a Zádveřic v sobotu, s napětím se čeká, co vyvede počasí.

Zajímavým zpestřením bude určitě i premiérový jezdecký start exfotbalisty, nyní pilota Lukáše Železníka.

Už dnes, tedy ve čtvrtek 1. prosince, se v nákupním centru  ve Zlíně na Čepkově koná autogramiáda předních jezdců. Začíná v 17 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x