Milan jede dál, Evropa by se líbila

Milan Petržela. Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Pěkně zrána přijede na stadion, zaparkuje, pozdraví se se spoluhráči a jako vždy se těší na jejich společnost i na trénink. Představte si, že takhle to má Milan Petržela, stálá opora Slovácka, už bezmála dvacet let. Do Německa si odskočil jen epizodně a tak vlastně ani není divu, že je rekordmanem v počtu odehraných ligových utkání v naší nejvyšší soutěži.

Milane, máte přehled, kolikátý start v naší nejvyšší soutěži by to mohl v sobotu odpoledne proti Olomouci být?

Nejsem zrovna statistik, na to jsou jiní specialisté, ale odhaduji, že by to mohlo být kolem 480 zápasů.

Bravo, když budeme přesní, tak to bude zápas s pořadovým číslem 482…

To zní pěkně, ale body to nepřináší. A ty my v duelu s Olomoucí budeme hodně potřebovat. Moc rád bych ještě nakoukl do evropských pohárů, kvalifikační boje o Konferenční ligu zajišťuje jen čtvrté místo.

Nu, Bohemka má o bod více, ale hraje na Spartě, ta lační po titulu, v tom je vaše šance, ne?

Do jisté míry ano, ale jak říkám, v cestě stojí Sigma a ta boj o Evropu ještě taky nevzdala. Vůbec tři adepti na čtvrtou příčku jsou fakt vyrovnaní, hodně vyrovnaní. Což značí, že se na Olomouc musíme dokonale připravit a vůbec nic nepodcenit. Tři body by byl skvělé. Ale pro našeho soupeře taky tak. takže očekávám hodně zajímavý zápas a srdečně zvu fanoušky.

Jiná nálada je asi u sousedů, v rivalském Zlíně, má ještě šanci na udržení?

Určitě má, v Pardubicích budu ševcům držet palce a stejně tak Zbrojovce Brno v Jablonci. Jsou to naši soupeři, ale zblízka, zápasy s kýmkoliv z nich by nám hodně chyběly, nikomu nepřeju sestup.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x