Miloslav Podešť na Stupavě: parádní jarní lyžovačka

Foto: Lubomír Orel
STUPAVA - Jeho věk, totiž 78 let, byste mu rozhodně nemohli hádat. Miloslav Podešť vyrazil jako už tolikrát na lyže. Na Stupavě pouhých 340 metrů nad mořem jsou pořád velmi slušné podmínky. Většina horských středisek už vleky vypnula, tady se zatím jede dál.

„Hlásím značnou spokojenost, pohyb je základ života,“ vypráví na spodní stanici vleku pan Miloslav, který dorazil z Uherského Brodu.

„Samozřejmě, že už to jsou jarní podmínky, ale klobouk dolů před zdejšími provozovateli, že umějí udržet svah v dobré stavu,“ chválil skalní vyznavač lyžování.

Spolu s ním se nedaleko hradu Buchlova proháněli výhradně daleko mladší vyznavači rychlých prkének.

„Pomalu uzavíráme dvacátou sezónu, třebaže ještě nekončíme, mohu tuto hodnotit velmi kladně, zájem byl značný. S loňskem se porovnávat nedá, to jsme byli otevřeni kvůli covidu jen devět dnů,“ říká zdejší šéf Lubomír Orel.

Letošní sezóna je patřičně dlouhá, ale rekordní zjevně nebude.

„Myslím, že se vždycky jednou za sedm osm let opakuje chladné počasí, které nám umožní protáhnout lyžování nejvěrnějším, co to jen jde. Naším dosavadním nejpozdějším termínem je tuším 25. duben, to už před pár lety klepal na dveře 1. máj,“ usmívá se Orel.

„Já mám letos za sebou sedmdesát dní na lyžích, menší část jsem strávil na Mikulčině vrchu kousek od mého města, ale takovou výdrž jako tady tam nemají. To je i vzhledem k nízké nadmořské výšce opravdu obdivuhodné,“ těší se na další a další sjezdařské jarní kousky nezdolný pan Miloslav Podešť.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x