Milý srpne, my ještě nekončíme. Vaše tropy

foto: zlin.cz
HLUK - Ještě před deseti dny si provozovatelé koupališť v našem regionu zoufali. Červenec jim sice vyšel na jedničku, ale pak se výrazně ochladilo, zapršelo a okamžitě přišly vrásky. Srpnové slunce a znovu pravé tropy vše vyhladily. Vypadá to, že sezóna dopadne nakonec velmi dobře.

„Dobrý ďeň, dva dospelé a dva detské,“ povídá na koupališti v Hluku mladý muž z nedalekého Nového Mesta nad Váhom u pokladny. A není zdaleka jediný, kdo mluví rodnou slovenštinou a přijel sem zpoza česko-slovenské hranice. Ostatně espézetky před nabitým parkovištěm mluví jasnou řečí, Slováků jako máku.

„My na to fakt hledíme, samozřejmě jsme rádi, že k nám přijíždějí, důvodem jsou prý vysoké ceny v jejich akvaparcích. My můžeme nabídnout čistotu, vstupné na celý den za stovku pro dospělé, bohaté občerstvení, děvčata a kluci v bufetech se nezastaví,“ dozvídáme se od provozovatelů.

Koupaliště v Hluku je opravdu pěkné, potěší teplá voda v bazénech, skluzavka, vodní hřib i fontány, stejně tak ale velké a velmi slušně upravené travnaté plochy na opalování.

O pár kilometrů dál je další vodní oáza pro ty, kteří hledají osvěžení, když se znovu přihlásily tropy. Také v moderním vodním areálu ve Vlčnově je utěšeně plno.

A úplně stejně na mnoha dalších místech od Rožnova pod Radhoštěm přes Zlín, Kroměříž až třeba po Ostrožskou Novou Ves či Koryčany.

Tropy prostě hlásí i třetí dekádě měsíce srpna, že se ještě nějaký čas zdrží na pro vodomily velmi vítané návštěvě.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x