Ministerstvo financí chce zrušit celní úřad ve Valašském Meziříčí. Radnice i podnikatelé jsou proti

Foto: celnisprava.cz
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Ministerstvo financí České republiky chce zrušit pobočku celního úřadu ve Valašském Meziříčí. Proti tomu je však vedení města i místní podnikatelé.

Stejně jako v případě České pošty, kdy se Ministerstvo vnitra rozhodlo zrušit ve Valašském Meziříčí tři ze čtyř fungujících poboček, jsme byli v případě zániku místního pracoviště celního úřadu postaveni před hotovou věc,“ informoval starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek.

Vedení města ve spolupráci s Krajskou hospodářskou komorou Zlínského kraje se snažilo najít řešení, které by eliminovalo negativní dopad pro místní podnikatele. „Přece jen jsme průmyslové město a zdejší územní pracoviště je hojně využíváno,“ pokračoval starosta.

Dokonce jsme předjednali možnost zachování části služeb celního úřadu alespoň v omezeném režimu v prostorách, které vznikly zrušením pošty v areálu společnosti DEZA. Bohužel i tento návrh smetly zodpovědné orgány ze stolu,“ zlobil se Stržínek.

Představitelé Krajské hospodářské komory Zlínského kraje proto svolali na valašskomeziříčskou radnici jednání se zaměstnanci Celního úřadu pro Zlínský kraj a zástupci více než dvou desítek podnikatelů.

V reakci na plánované zrušení celního úřadu ve Valašském Meziříčí se Krajská hospodářská komora Zlínského kraje aktivně snaží minimalizovat nepříjemné dopady pro podnikatele,“ uvedl místopředseda Krajské hospodářské komory Jan Gottfried, který tak reagoval na kroky Ministerstva financí, jež omezuje činnost celního úřadu nejen ve Zlínském kraji.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x