Místo pomoci připravili seniorku o více než půl milionu korun. Manželskému páru hrozí pět let za mřížemi

Ilustrační foto
UHERSKOHRADIŠŤSKO – Případem, kdy manželský pár připravil seniorku o víc než půl milionu korun, se zabývají uherskohradišťští kriminalisté. Dvojici, která postupně ze seniorky vylákala téměř všechny její peníze se slibem, že se o ni postará, teď hrozí až pět let za mřížemi.

Manželský pár z Uherskohradišťska si od kriminalistů v uplynulých dnech vyslechl obvinění za podvod na důchodkyni. Dvojice měla starou paní během pěti let připravit o víc jak půl milionu korun.

Všechno začalo začátkem roku 2019. Tehdy šestačtyřicetiletý muž uzavřel se seniorkou smlouvu s tím, že chce koupit její pozemek, na kterém měla zahradu. Zaplatit jí měl 330 tisíc korun.

Dle smlouvy měla být finanční hotovost předána majitelce v den jejího podpisu, ale tu z větší části do současné doby neuhradil,“ říká mluvčí policie Radomír Šiška.

Pozemek nejspíš muži nestačil, a tak se se svou manželkou začátkem listopadu 2021 dohodl, že požádají o vyplácení důchodu seniorky složenkou bez jejího souhlasu.

„Její důchod si chodili pravidelně vybírat na pobočku pošty za přítomnosti seniorky. Většinu peněz si ponechal manželský pár pro svoji potřebu. Důchodkyni přenechali pouze zanedbatelnou částku s příslibem, že se o ni budou starat, ale nečinili tak,“ popisuje Šiška.

Pár si tak z vyplacených důchodů přišel na téměř 135 tisíc korun. Ani to ale dvojici nestačilo. Manželé se tedy rozhodli, že chtějí ještě přístupové údaje k internetovému bankovnictví důchodkyně. Zase jen proto, aby se o ni mohli starat. Z účtu tak seniorce společně odčerpali víc než 160 tisíc korun.

„Nyní oběma obviněným hrozí za trestný čin podvod až pět let za mřížemi, nebo peněžitý trest,“ uzavírá Radomír Šiška.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x