Místo výhodného investování přišla téměř o všechny úspory

ilustrační obrázek, foto: archiv zlin.cz
UHERSKOHRADIŠŤSKO – Už více než týden policisté z Oddělení hospodářské kriminality v Uherském Hradišti řeší případ ženy, která přišla skoro o všechny úspory. Při snaze investovat se totiž nechala ošálit podvodníky.

Žena z Uherskohradišťska si na internetu našla stránku, která měla lidem pomoci s investováním peněz. Server vypadal důvěryhodně, a tak se rozhodla spojit se se zástupci společnosti. Na jejich doporučení si na jejich stránkách založila účet a zaslala počáteční investici 250 dolarů. Tím to všechno začalo.

Za několik dní se ženě ozval muž z této společnosti a oznámil jí, že tedy začnou investovat. Podle instrukcí si tak nainstalovala do počítače aplikaci, která sloužila k dálkovému přístupu, a přihlásila se do svého internetového bankovnictví. Poté už jen sledovala, jak muž provádí v jejím počítači různé úkony, které občas odsouhlasila v mobilním telefonu.

Po nějaké chvíli si ovšem všimla, že na jejím bankovním účtu zbývá už jen 200 korun místo původních 370 tisíc. Ihned tedy s mužem přerušila hovor a obrátila se na svou banku, aby zablokovala veškeré její účty. Zároveň vše ohlásila na policii.

Ještě ten den se policistům podařilo provést několik úkonů, kterými zachránili aspoň část peněz, které tak budou „investorce“ vráceny.

Policisté důrazně varují před podobnými investicemi. Tento případ je jedním z mnoha se stejným začátkem. Ovšem je také jedním z mála, které mají aspoň částečně dobrý konec. Vyzývají proto, aby si lidé do počítačů neinstalovali žádné aplikace, nesdělovali nikomu svá hesla k účtům ani čísla platebních karet.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x