Místo zisku za prodané boty vyluxovaný účet

Ilustrační foto
UHERSKOHRADIŠŤSKO - Na vykutáleného podvodníka narazil před několika dny muž z Uherskohradišťska, který se snažil přes internet prodat boty. Místo toho, aby za ně utržil peníze, neznámý pachatel mu z účtu odčerpal veškeré úspory.

Sedmadvacetiletý muž koncem září vystavil na bazarovém portále inzerát, že prodá značkové boty za necelých 8 tisíc korun. Zanedlouho se mu ozval muž, který o boty projevil zájem.

Prodávajícímu sdělil, že platbu za zboží odeslal, ale proto, aby byla platba úspěšně dokončena, musí mu odeslat číslo platební karty. Poté, co tak učinil, mu přišla sms zpráva, ve které byl odkaz na internetové stránky. Po jejich otevření zadal již předem doručený potvrzovací kód,“ uvedla k případu policejní mluvčí Milena Šabatová.

Radost z prodeje bot mladému muži nevydržela dlouho. Večer totiž zjistil, že mu neznámý pachatel z účtu odčerpal 74 tisíc korun. Ten je nyní podezřelý z trestného činu podvod a podle zákona mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Opětovně všechny varujeme před nekalými praktikami podvodníků! Pokud prodáváte zboží, kupujícího by mělo zajímat pouze číslo účtu, na který vám pošle dohodnutou finanční částku,“ upozornila veřejnost Šabatová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x