Mladá řidička nezvládla odbočit a převrátila dodávku

foto: HZS Zlínského kraje
LIPTÁL – Mladá řidička koncem týdne nezvládla řízení. Když projížděla Liptálem na Vsetínsku, najela na vyvýšený ostrůvek a převrátila dodávku.

Podivná nehoda se ve čtvrtek stala v Liptále na Vsetínsku. Devatenáctiletá řidička neovládla dodávku a když odbočovala na vedlejší silnici, auto se převrátilo na bok.

Mladá řidička jela směrem od Sirákova do Liptálu. Z hlavní silnice chtěla odbočit na tu vedlejší. Do cesty se jí ale dostal vyvýšený ochranný ostrůvek. Najela na něj koly, dodávka ztratila stabilitu a převrátila se na pravý bok.

„Při nehodě utrpěla poranění jak sama řidička, tak i její spolujezdec. Přítomní policisté u ženy samozřejmě provedli i dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní,“ popisuje okamžiky po příjezdu policie mluvčí Petr Jaroš.

Oba cestující okamžitě putovali do rukou přivolaných zdravotníků. Na místo dorazila i profesionální jednotka hasičů ze Vsetína. Ta u havarované dodávky provedla protipožární opatření. Velitel zásahu si na místo následně vyžádal hasičský vyprošťovací automobil ze Zlína. S jeho pomocí se tak podařilo dostat převrácené auto zpět na kola.

Policisté museli částečně uzavřít silnici na necelé tři hodiny. Podle Jaroše způsobila nehoda škodu za více než 120 tisíc korun.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x