Mladíkovi hrozí za napadení muže na Zlínsku až deset let vězení

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
SLUŠOVICE – Až desetileté vězení hrozí třiadvacetiletému mladíkovi, u kterého policie navrhuje podat obžalobu z těžkého ublížení na zdraví za loňské napadení muže ve Slušovicích. Napadený byl hospitalizovaný s těžkým zraněním a jen shodou náhod u něj nenastalo narušení zraku nebo čichu, řekla serveru Zlin policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policejní komisař podal návrh na podání obžaloby. „Muž, který byl dosud netrestaný, loni v prosinci ve Slušovicích napadl opět let staršího muže a způsobil mu těžkou újmu na zdraví,“ uvedla Kozumplíková.

Podle ní stála na počátku napadení vánoční akce v jednom z podniků. „Potkali se dva muži, kteří se znali od vidění. Oba byli pod vlivem alkoholu. Mladší z nich venku před budovou slovně napadl staršího a začali se dohadovat. Po chvíli ale mladší z obou mužů udeřil staršího pěstí do obličeje, ten upadl a zůstal ležet,“ popsala Kozumplíková.

Útočník však ani poté činnosti nezanechal. „Klekl si na něj a bil ho pěstmi až do okamžiku, kdy ho odtrhli další návštěvníci diskotéky. Napadený muž za pomoci kamarádů vstal a odešel domů. Ráno uviděli zraněného syna rodiče, událost oznámili na policii a syna dovezli do nemocnice, kde zůstal po operaci několik dní hospitalizovaný s těžkým zraněním, s nímž se léčil celkem 47 dní,“ informovala mluvčí.

Kriminalisté si vyžádali znalecký posudek a vyslechli svědky události. „Ze znaleckého posudku vyplynulo, že se jedná o vážnou poruchu na zdraví, u níž nejsou vyloučeny trvalé následky. Jen shodou šťastných náhod nedošlo u zraněného muže k narušení vidění či čichu nebo k poranění mozku,“ zdůraznila Kozumplíková. Dodala, že agresor se k jednání přiznal a vyjádřil nad ním lítost.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x