Mladý Hellebrand zařízl Plzeň. Slovácko vyhrálo 2:1

Foto FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Velmi vydařený tah předvedl v 80. minutě za stavu 1:1 trenér domácích Svědík. Místo znaveného Dvořáka poslal čerstvého Hellebranda. A dvacetiletý mladíček, mimochodem odchovanec sousedního rivalského Zlína, se za tuhle důvěru odvděčil měrou více než vrchovatou.

Mladý fotbalista si naběhl na Sadílkovu přihrávku a v 83. minutě nekompromisně uzavřel skóre. Slovácko tak zdolalo Plzeň v této sezóně i podruhé.

První poločas byl ovšem také zajímavý. Navrch měli gólově už od 7. minuty domácí. Reinberk byl na správném místě, jedovatě vypálil a Hruška neměl šanci na jeho povedenou pumelici dosáhnout.

V bílém dresu domácích byl hodně vidět explzeňský Petržela. V jednu chvíli mohl hbitý záložník i zvýšit. Dostal se do výborné pozice, hezky vypálil, ale hostující brankář potvrdil třídu.

Chvíli před poločasem ale hosté srovnali. Po akci z pravé strany potvrdil Krmenčík, že má střelecký čich. Reinberk ho dostatečně nepokryl a Trmal se pak ke své tyči na přízemní ránu natahoval marně.

Potom přišla zmíněná slavná chvilka mladého šikuly Hellebranda a stadion byl v euforii až do samého konce. Hosté ještě přitlačili, ale zadní voje Slovácka odolaly.

1.FC Slovácko – Viktoria Plzeň 2:1.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x