Mladý srnec v úzkých, vsetínští hasiči v akci

Foto: HZS ZK
VSETÍN - Další důkaz, jak rozmanitá je práce hasičů. Tentokrát se ve Vsetíně - Luhu dostal do nesnází zjevně mladý a hodně vykulený a vystrašený srnec. Ten se zaklínil u rekreačních obydlí do plotu, konkrétně do brány. Nemohl tam, nemohl zpět.

„Na místo vyjeli naši profesionální hasiči ze stanice Vsetín a byli úspěšní, srnce vyprostili a ten se bez zranění vydal okamžitě do blízké volné přírody,“ potěšila vyústěním docela neobvyklé situace mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Příhody, nad kterými občas zůstává rozum stát a které poukazují na rozmanitost práce hasičů, se opakují sice v různých časových intervalech, zato však s pravidelností téměř železnou. A do rolí zachraňovaných se dostávají nejrůznější zástupci ptačí a zvířecí říše.

„Z poslední doby si vybavuji třeba záchranu uvízlé kuny, ta věru nepatří mezi oblíbence řidičů, anebo chovatelů drobného zvířectva, přesto jsme jednu pomáhali na výzvu občanů zachránit,“ vybavuje si mluvčí s tím, že nejde zdaleka o ojedinělý případ.

„Velmi často naši kolegové zachraňují například kočky, které vylezou na vysoké stromy. Jindy se snažíme při odchytu vzácných ptáků, kteří uletí majitelům, je toho pochopitelně mnohem více,“ vrací se do nedávné minulosti Lucie Javoříková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x