Mobilní očkovací tým: start na baťovský způsob – 99 nově očkovaných

Mobilní očkovací tým vyjel na Valašsko. Foto: zlin.cz
VALAŠSKO - Už téměř 600 000 dávek vakcíny se vyočkovalo v boji s covidem ve Zlínském kraji. Po největším boomu ve velkých centrech se do akce vydal očkovací tým zvaný mobilní. Na úvod v pondělí dvě štace a po součtech baťovských 99 nově nastavených ramen. Zdravotníci i vedení kraje tvrdí: každá vakcína dobrá, zmenšuje riziko masivního návratu nemoci na podzim.

První zájemci dorazili ráno do prostor Obecního úřadu v Horní Bečvě, tedy na výspě Zlínského kraje.

„Těžko říct, co můžeme čekat, lidé se chodí i informovat, uvidíme, kolik jich bude,“ oznamoval ráno krajský koordinátor očkování Jiří Lučan. Ten byl přímo na místě a před polednem ohlásil: přišlo přesně 31 lidí, míříme o kousek dál, do Rožnova pod Radhoštěm.

Na náměstí se začala hned kolem poledne tvořit fronta zájemců, kolem třetí odpoledne pak organizátoři napočítali 68 očkovaných, dohromady tedy 99 dalších lidí.

„Hned v úterý pokračujeme v Karolince, mobilní tým pak zamíří ve středu do Valašských Klobouk. Ale to není vše, kromě standardních míst v každém okresním městě a třeba také v Luhačovicích mohou zájemci o vakcínu i do Vizovic a do dvou obchodních center ve Zlíně,“ upřesnil Lučan.

„Zvažujeme také využít velkého počtu lidí na víkendové Barum Czech Rally, pravidla se ještě upřesňují, pořád platí, že čím víc očkovaných, tím menší komplikace v budoucnu,“ říká muž neutuchající energie.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x