Mobilní očkovací týmy se rozjedou po Vsetínsku

foto: kr-zlinsky.cz
VSETÍNSKO – Zlínský kraj chce zpřístupnit očkování proti covidu-19 i pro lidi, kteří mají komplikovaný přístup do očkovacích míst. Mobilní týmy se tak rozjedou po Vsetínsku.

Do okolí Vsetína se rozjedou mobilní očkovací centra. Mají zpřístupnit očkování lidem, pro které je cesta na již zřízená očkovací místa komplikovaná. Pojízdné očkovací stanice se tak objeví v Rožnově pod Radhoštěm, Prostřední Bečvě, Karolince a ve Valašských Kloboukách.

„Chceme tímto dostat očkování k lidem, kteří se nemohou z nějakého důvodu dostavit do očkovacích míst. Domlouváme spolupráci s mobilními očkovacími týmy, které v příštích dnech vyrazí do vzdálenějších obcí v kraji. Půjdeme do míst, kde máme nejmenší proočkovanost. Nerad bych se dočkal opětovného zavírání škol. Každý si musí uvědomit, co je ve hře,“ řekl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Už v pondělí 23. srpna se mobilní očkovací stanice objeví v Prostřední Bečvě na obecním úřadě od 9.00 do 11.00 hodin. Ve stejný den se bude očkovat i Rožnově pod Radhoštěm na Masarykově náměstí od 12.00 do 15.00 hodin. V úterý 24. srpna se pak můžou naočkovat zájemci v Karolince na Radničním náměstí od 9.00 do 12.00 (podle zájmu i do 14.00). A posledním zatím domluveným očkovacím místem budou Valašské Klobouky, kam přijede stanice na Masarykovo náměstí ve středu 25. srpna od 9.00 do 12.00 hodin (podle zájmu i do 14.00).

„Další termíny a místa ještě domlouváme. Chystáme také otevření nových očkovacích míst, ve kterých by se zájemci mohli nechat očkovat bez předchozí registrace. Usilujeme o co nejvyšší proočkovanost v kraji, protože jen tak můžeme předejít další vlně epidemie. Z údajů Ústavu zdravotních informací a statistik vyplývá, že mezi nově nakaženými covidem-19 jsou ze 70 procent právě lidé bez očkování,“ doplnil hejtman Radim Holiš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x