Motokros ve Strání. Po trati ano, ne po lese

STRÁNÍ - Ve Strání burácely silné stroje. Už potřetí tu připravili pečliví organizátoři akci nazvanou prostě Motokros Strání. Cíl je jasný, místo, aby se čtyřkolky či motorky proháněly po lese, mohou si jejich majitelé vyzkoušet adrenalin tam, kam patří, tedy na závodní trati.

Na startu se objevila více než stovka závodníků. Věkové rozpětí velice široké.

„Závodil tu klouček sotva šestiletý na minimotocyklu, Marek Kudla se jmenuje, třeba jednou obnoví slávu českého motokrosu let docela dávno minulých, ale v nově vypsané kategorii, které říkáme Dějiny si to na silné Čezetě rozdal s konkurencí i borec, který krouží věkově kolem šedesátky,“ popisuje zajímavosti jeden z trojice hlavních organizátorů David Kadlček.

Atmosféra byla jedinečná, lidem chutnalo, diváků byly stovky, výborný guláš chutnal všem.

„Máme jasnou vizi, chceme kluky poslat na tratě motokrosu i jiných disciplín motosportu, neradi vidíme, když se prohánějí po lesních cestách a devastují je. Vítáme tak akci, kterou prezentují Lesy České republiky, která se nazývá Ne po lese a má širokou podporu mezi rozumnými lidmi, kterým jde o sport, ale hlavně o zachování přírody. Všem, kteří nám pomáhali, chci ze srdce poděkovat, děláme to ve volném čase, věříme, že naše akce má smysl,“ doplňuje David Kadlček.

Podívejte se na atmosféru závodů s naší kamerou.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x