Motorkáři, uberte plyn!

ZLÍNSKÝ KRAJ - Policie Zlínského kraje letos eviduje již téměř padesát nehod s účastí motocyklu. Proto se v nadcházejících dvou dnech při kontrolách zaměří právě na motorkáře.

Dopravní policisté se v pátek a v sobotu zaměří především na řidiče motocyklů. Právě v těchto dnech se na území Zlínského kraje uskuteční dopravně bezpečnostní akce, jejíž cílem bude kontrola respektování dopravních předpisů, a to zejména dodržování nejvyšší povolené rychlosti.


Řidiči motocyklů jsou z pohledu následků nehody velmi zranitelnou skupinou. „Od začátku roku jsme ve Zlínském kraji zaevidovali již 46 dopravních nehod s účastí motocyklistů. Dva řidiči havárie svých motocyklů nepřežili, dalších šest utrpělo těžká zranění a ve více než dvaceti případech skončily nehody „pouze“ lehkým poraněním,“ uvádí nelichotivé statistiky tiskový mluvčí krajské policie Petr Jaroš s tím, že zhruba sedmdesát procent dopravních nehod s účastí motocyklu zavinili právě řidiči těchto jednostopých vozidel.

Policie z preventivních důvodů zveřejnila i kamerový záznam jedné z několika vážných havárií motocyklu, které se na území Zlínského kraje letos staly. K neštěstí došlo na silnici I/50 v Buchlovských kopcích ve čtvrtek 20. května. Video najdete na začátku článku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x