Muž byl ochotný zaplatit za záchranu hráčského profilu přes 800 tisíc korun. Netušil, že jdou do kapsy podvodníka

Ilustrační foto
KROMĚŘÍŽSKO – Více než 800 tisíc korun zaplatil muž z Kroměřížska od začátku tohoto roku za udržení svého hráčského účtu na internetových stránkách. Netušil však, že naletěl podvodníkovi.

Čtyřiatřicetiletého muže registrovaného na herních internetových stránkách kontaktoval na chatu neznámý muž s tím, že ho omylem nahlásil správci herního webu jako nedůvěryhodnou osobu. Muž se proto obával, že by mohl přijít o svůj hráčský účet. Neznámý pisatel mu tvrdil, že věc již nahlásil k nápravě a je třeba dodržet následující postup.

Měl se co nejdříve spojit s přiděleným operátorem, na kterého mu předal kontakt. Ten ho po oslovení vyzval k dorovnání jeho herního účtu na jeho imaginární kreditové peněžence ve výši dvě stě šestnáct eur. Pro potvrzení pravosti svého účtu měl dále zaslat dvacet tisíc korun na vygenerovaný účet,“ uvedl k případu policejní mluvčí Radomír Šiška.

Pod záminkou možného napadení jeho profilů viry z něj operátor dále vylákal přihlašovací údaje ke hráčským účtům a emailům. Po nějaké době se opět ozval s tím, že potřebuje uhradit dalších třicet tisíc korun. Další poplatky v řádech desítek tisíc vždy odůvodnil nějakým problémem.

Postupně z něj podobným způsobem vylákal v několika následujících platbách přes osm set tisíc korun. Když mu jeho výpis z účtu vykázal nulu, nátlak ze strany údajného operátora herního webu neustával. Podvodník ho nabádal k vyřízení případné půjčky k zaplacení dalších a dalších poplatků. Teprve po jejich uhrazení mu přislíbil opětovnou kontrolu nad svým hráčským účtem,“ pokračoval Šiška.

Z důvodu neustálého naléhání podvodníka se muž poté obrátil přímo na zřizovatele platformy, který mu sdělil, že se pravděpodobně stal obětí podvodu.

Podvodníkovi v případě jeho dopadení hrozí za trestný čin podvod a neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací až pět let za mřížemi,“ uzavřel policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x