Muž několikrát utekl z psychiatrické léčebny. Při svém útěku kradl, aby si opatřil drogy

Ilustrační foto
KROMĚŘÍŽ – Komisař Oddělení obecné kriminality zahájil trestní stíhání proti sedmadvacetiletému muži z Kroměříže. Ten několikrát utekl z psychiatrické nemocnice. V době, kdy byl na útěku, kradl, aby získal peníze na drogy.

Sedmadvacetiletého muže přivezla začátkem února eskorta z Vazební věznice v Olomouci do Psychiatrické nemocnice v Kroměříži. Tam měl podstoupit protitoxikomanické ochranné léčení. To mu uložil Okresní soud v Kroměříži.

Během příjmu si muž prý uvědomil, že u sebe nemá žádné osobní věci. Rozhodl se tedy, že z léčebny uteče. Požádal tedy, zda si může zajít na toaletu, a svolení zneužil ke svému útěku pryč z areálu.

Asi o měsíc později utečence vypátrali policisté na kroměřížském autobusovém nádraží. Když jej muži zákona požádali, aby se identifikoval, snažil se vydávat za svého bratra. To mu ale nevyšlo. Hlídka tedy u muže provedla orientační test na přítomnost návykových látek. Výsledek byl pozitivní.

Obviněný se nakonec přiznal ke každodennímu užívání pervitinu a občasnému užití marihuany. Přitom právě kvůli užívání návykových látek měl soudně nařízené léčení. Svým jednáním tak úmyslně mařil účel léčby.

Únorový útěk ale není jediný. Uprchnout se mu podařilo ještě čtyřikrát. Na svých „výletech“ nejen že užíval návykové látky, ale také kradl. Důvodem byl fakt, že neměl žádný příjem. Různé zboží si tak opatřil v prodejnách elektra, drogerie nebo hobby marketu. Celkově odcizil věci za téměř 11 tisíc korun.

Při útěku se muž nepohyboval jen na území Zlínského kraje, ale zamířil také do kraje Olomouckého. Tam taktéž vykrádal různé obchody. Policisté jej ovšem po jednotlivých útěcích vždy vrátil zpět do nemocnice. Svým nezákonným jednáním si ale tamní pobyt postupně prodlužoval. Nyní mu hrozí až tři roky za mřížemi za maření výkonu úředního rozhodnutí, vykázání a krádeže.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x