Muž polil bývalé přítelkyni dům i auto hořlavinou, hrozí mu vězení

Ilustrační foto (Foto: Zlín.cz)
ZLÍNSKO – Až roční vězení hrozí pětačtyřicetiletému cizinci, který na Zlínsku vyhrožoval bývalé přítelkyni a polil hořlavou látkou její auto a vůz jejího syna. Policisté mu sdělili podezření z nebezpečného vyhrožování a poškození cizí věci, řekla serveru Zlin.cz mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Případ se stal v obci poblíž Vizovic na Zlínsku. Muž neunesl rozchod. „Vyhrožoval bývalé přítelkyni a hořlavinou polil parapety oken jejího domu, v němž společně žili devět let. Dům opustil a odjel svým vozidlem do sousedního státu, kde má trvalé bydliště. Po cestě si koupil tvrdý alkohol, který vypil, a jel dál,“ uvedla Kozumplíková.

Podle ní ho při řízení zastavili policisté ze sousedního státu, kteří řidiči naměřili 1,3 promile alkoholu. Policisté ho zadrželi a na základě žádosti zlínských kolegů, kteří po muži v té době už pátrali, ho k danému případu vyslechli. „Muž se přiznal, že polil parapety domu i vozidlo hořlavinou, kterou používal v dílně. Jednal prý v afektu, protože se ke své bývalé přítelkyni chtěl vrátit a ona ho odmítala,“ popsala Kozumplíková. Škodu ve výši deset tisíc korun, kterou způsobil na rodinném domě a na vozidle, slíbil podle Kozumplíkové uhradit.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x