Muž se sekerou vyhrožoval expřítelkyni smrtí, nadýchal čtyři promile

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍNSKO - Z nebezpečného vyhrožování se bude zpovídat sedmačtyřicetiletý muž, který v jedné z obcí poblíž Valašských Klobouk na Zlínsku vyhrožoval se sekerou bývalé přítelkyni usmrcením. Nadýchal přes čtyři promile alkoholu, řekla serveru Zlin.cz policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Kriminalisté sdělili muži podezření ze spáchání trestného skutku. Hrozí mu až tři roky vězení. „Devětatřicetiletá žena přišla se svým kamarádem do bytu svého bývalého přítele pro oblečení a doklady, které si u něj nechala. Muž jí ovšem věci odmítl dát,“ uvedla Kozumplíková.

Podle ní chtěla žena z bytu odejít. „Zřejmě to jejího bývalého druha rozlítilo, začal ženu vulgárně napadat a chtěl ji udeřit kuchyňskou pánví. V tom mu zabránil kamarád ženy,“ popsala Kozumplíková.

Podle ní ale útočník znenadání vytáhl zpoza postele sekeru, se kterou ženě vyhrožoval zabitím. „Jakmile vytrhl ženin kamarád agresorovi nástroj z ruky, žena zavolala na linku tísňového volání policie,“ poznamenala mluvčí. Policisté převezli muže do cely a poté na záchytnou stanici. „Dechová zkouška ukázala neuvěřitelnou hodnotu 4,14 promile alkoholu. U napadené ženy byla 3,42 promile,“ dodala Kozumplíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x