Muž se živil výrobou a prodejem pervitinu. Varnu měl v zahrádkářské kolonii na Kroměřížsku

Ilustrační foto
KROMĚŘÍŽSKO – Až deset let za mřížemi hrozí osmatřicetiletému muži ze Vsetínska, který nejméně od poloviny roku 2020 do konce srpna 2022 vyráběl a distribuoval pervitin a marihuanu. Drogy užíval pro vlastní potřebu, ale také prodával.

K výrobě i distribuci psychotropních látek využíval muž především chatku v zahrádkářské kolonii na Kroměřížsku. Nejprve si však opatřil potřebné předměty, chemikálie a léky, které si pořizoval mimo jiné i v zahraničí. Poté vyrobil minimálně ve čtyřiceti pěti případech nejméně sto gramů pervitinu, který z části užil pro vlastní potřebu a z části prodal, zdarma předal či nabídl k užití.

Této trestné činnosti se dopustil i přesto, že byl za obdobné jednání odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, kdy byl podmíněně propuštěn se zkušební dobou,“ uvedla k případu policejní mluvčí Barbora Balášová.

Policisté u muže provedli domovní prohlídku, při které nalezli předměty určené k výrobě i distribuci omamných a psychotropních látek.

Muž byl v minulosti již osmkrát soudně trestaný, zejména pro majetkovou trestnou činnost. Nyní mu hrozí až deset let za mřížemi. „V současné době je ve Vazební věznici v Olomouci,“ uzavřela Balášová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x