Muž své expřítelkyni zapálil hřbitovní svíčku a oznámil, že odpočítává minuty do konce jejího života

Ilustrační foto
UHERSKOHRADIŠŤSKO – V uplynulých dnech se na policii obrátila žena z Uherskohradišťska, kterou dost nevybíravě obtěžoval její bývalý přítel. Poté, co jí pod balkonem zapálil hřbitovní svíčku s tím, že odpočítává minuty do konce jejího života, začala se vážně obávat o své zdraví.

Velmi zvláštním a nevybíravým způsobem komunikoval nějakou dobu osmatřicetiletý muž se svou bývalou přítelkyní. Od listopadu se ale jeho agrese začala stupňovat. Ženě posílal urážlivé a vulgární textové zprávy, neustále jí telefonoval, sprostě nadával a vyhrožoval zabitím.

Dokonce jí pod balkon bytu zapálil hřbitovní svíčku a poté poslal zprávu, že odpočítává minuty do konce jejího života. Muž ženu sledoval, chodil k jejímu bytu, kde vykřikoval různé urážky nebo házel kamení do oken. V ženě vzbudil důvodnou obavu o její život a zdraví, a proto celou věc oznámila na policii,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Případ si převzali kriminalisté, kteří proti muži zahájili trestní stíhání pro spáchání trestného činu nebezpečné pronásledování a nebezpečné vyhrožování. Zároveň podali návrh na jeho vzetí do vazby, což soud neakceptoval.

Muž je nyní stíhán na svobodě a podle zákona mu hrozí až roční vězení,“ dodala Šabatová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x