Muž z Kroměřížska přišel o více než pět milionů. „Obchodní partner“ mu vyhrožoval fyzickou likvidací

Ilustrační foto
KROMĚŘÍŽSKO – Kroměřížští kriminalisté se zabývají trestnými činy vydírání a loupež, kterých se měl dopustil šestapadesátiletý muž z Pardubicka. Ten pod pohrůžkou fyzické likvidace vymohl na muži z Kroměřížska více než pět milionů korun.

Obviněný muž od července roku 2022 do současné doby prostřednictvím telefonních hovorů, sms zpráv a při osobních setkáních postupně vymohl pod pohrůžkou fyzické újmy od jednapadesátiletého muže z Kroměřížska miliony korun na smyšlených poplatcích a úrocích. Ty měly vzniknout poté, co společně uzavřeli téměř třímilionový obchod se dřevem.

Prodávající intenzivním vydíráním docílil mimo jiné i podepsání směnky ve výši jednoho milionu korun. Při jedné z osobních schůzek poškozenému vytrhl z ruky osmdesát tisíc korun pod hrozbou fyzické likvidace,“ informoval policejní mluvčí Radomír Šiška.

Z obavy o svůj život a zdraví vydíraný muž postupně přeposlal nebo předal svému obchodnímu partnerovi celkovou částku převyšující pět milionů dvě stě tisíc korun.

Nyní již obviněnému muži, který je v současné době ve vazbě, hrozí za trestné činy vydírání a loupež až deset let za mřížemi,“ dodal policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x