Muž z Kroměřížska se vyhýbal vězení a dál kradl, kde mohl

Ilustrační foto
KROMĚŘÍŽSKO – Až tři roky ve vězení hrozí sedmačtyřicetiletému muži z Kroměřížska, který v nedávných měsících ukradl věci v celkové hodnotě téměř 40 tisíc korun. Už od února si měl navíc odpykávat šestiměsíční trest, do vězení ale nenastoupil a dál řádil na svobodě. Teď ale spadla klec.

Muž od července do poloviny října letošního roku kradl, kde mohl. Navštěvoval prodejny s drogérií, potravinami či věcmi pro kutily, a to jak v okrese Kroměříž, tak Přerov.

Ve dvou obchodech se tamnímu pracovníkovi ostrahy podařilo tohoto zloděje zastavit, ale poté, co měl ukázat tašku či batoh, nechal tyto na místě a z prodejen utekl,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Balášová.

Na seznamu kradených věcí byla i dvě jízdní kola, která zmizela od škol na Kroměřížsku. Škoda, která vznikla odcizením, se vyšplhala na téměř 40 tisíc korun.

Muž se tohoto jednání dopustil i přesto, že byl za předešlou majetkovou trestnou činnost odsouzen k trestu obecně prospěšných prací. „Celkem si měl odpracovat dvě stě sedmdesát hodin. Neučinil tak,“ pokračovala policejní mluvčí.

Dále byl v únoru letošního roku odsouzen k trestu odnětí svobody nepodmíněně na šest měsíců. „I když si výzvu k nástupu osobně převzal, do vězení nenastoupil, čímž mařil výkon úředního rozhodnutí. Muž byl v pátrání a dále kradl,“ sdělila Balášová.

Nyní je obviněný ve Vazební věznici v Olomouci. Za výše uvedenou trestnou činnost mu hrozí až tři roky vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x