Muž z Luhačovicka řídil auto bez papírů a ještě na mol opilý

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
LUHAČOVICE - Policisté z Luhačovic zastavili v rámci běžné služby šestadvacetiletého muže z obce u Luhačovic, který řídil osobní vozidlo pod vlivem alkoholu, aniž by byl držitelem řidičského oprávnění. Server Zlin.cz o tom informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Jakmile policisté zastavili vozidlo Škoda Felicia, vystoupil z něj řidič s plechovkou piva v ruce. Na první pohled bylo jasné, že za volant neusedl střízlivý, což potvrdila i následná dechová zkouška. Displej přístroje ukázal hodnotu 1,73 promile alkoholu. Muž policistům vysvětlil, že během dne vypil čtyři dvanáctistupňová piva a panáka tvrdého alkoholu. Před řízením vozidla ho nezastavila ani skutečnost, že není držitelem řidičského průkazu.

Poté, co se mladý muž s policisty odebral na služebnu, vyjádřil lítost nad svým nezodpovědným jednáním a slíbil, že se to už víckrát nebude opakovat. „Vzhledem k tomu, že se jedná o sedmkrát trestaného recidivistu, který má v rejstříku trestů záznamy jak pro majetkovou, tak pro násilnou trestnou činnost, a který je navíc v současné době v podmínce, nemá jeho tvrzení příliš důvěryhodný základ. Z výkonu trestu se vrátil koncem září,“ poznamenala Kozumplíková.

Policisté navíc stejného muže zastavili jako řidiče vozidla již podruhé, poprvé to bylo v polovině listopadu. Tehdy měl pozitivní nejen test na alkohol, ale také na test na přítomnost drog, konkrétně na amphetaminy. Řidič se i tehdy přiznal k požití vysokého množství alkoholu i k užití drog před jízdou.

Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí muži v případě jeho odsouzení trest odnětí svobody až na jeden rok nebo peněžitý trest.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x