Muže, který sexuálně napadal ženy, zadržela hradišťská policie

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Postrach žen na Uherskohradišťsku, ale pravděpodobně i jinde, skončil před pár dny v cele. O případu násilníka informovala server Zlin.cz policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Policisté v Uherském Hradišti zadrželi minulý týden čtyřiačtyřicetiletého muže z Hodonínska. „Ten nyní čelí obvinění z trestných činů výtržnictví a znásilnění. Jedná se o pachatele, který zákon nepřekročil poprvé,“ uvedla Kyšnerová s tím, že mu kriminalisté tentokrát prokázali hned čtyři skutky. První tři spáchal v Uherském Hradišti, čtvrtý v Kunovicích.

„Nejprve koncem července v ranních hodinách onanoval v ulici J. E. Purkyně před ženou, která venčila psa. Předstíral, že telefonuje, druhou ruku měl v kalhotách a při tom se k ženě stále přibližoval. Jakmile ji měl na dosah, začal ji plácat přes zadek, záda a ramena. Navíc k ní byl vulgární,“ popsala policejní mluvčí jeden z incidentů.

Začátkem srpna pak během jednoho dne tento muž obtěžoval v odpoledních hodinách hned dvě ženy. První pleskl přes zadek v ulici Svatováclavská se slovy: „To máš za to!“, druhou ženu si vyhlédl v ulici J. E. Purkyně. Slovně ji napadal a naznačoval údery do hlavy. Poslední skutek spáchal v Kunovicích před několika dny, rovněž odpoledne. „Ženu s malým dítětem oslovil u vchodu jednoho z bytových domů. Chytil ji za nohu, přiložil si ji ke svému rozkroku a nechtěl ji pustit. Ona se snažila z jeho sevření vytrhnout a zároveň křičela o pomoc. Když zastavil cyklista, který jel kolem, násilník odešel,“ vylíčila napadení Kyšnerová.

Hned na druhý policisté nebezpečného pachatele zadrželi. Skončil na policii a poté ve vazbě. Muži hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

„Vyšetřovatelé se domnívají, že uvedené ženy nejsou jediné, které obviněný muž obtěžoval, napadl nebo dokonce znásilnil. Přestože je setkání s tímto člověkem pro oběti velmi traumatizující a mnohé z nich o tomto nepříjemném zážitku nechtějí mluvit, žádáme je, aby se nám ozvaly. Kontaktovat nás mohou na bezplatné lince 158 nebo na telefonu 974 678 651,“ vzkázala veřejnosti Kyšnerová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x