Muzeum Kroměřížska otevírá novou expozici

foto: kr-zlinsky.cz
KROMĚŘÍŽ – Muzeum Kroměřížska vstoupilo do letošní turistické sezony s několika novinkami. K těm nejzásadnějším patří otevření nové expozice „Poklady staré půdy“, znovuotevření expozice „Historie ukrytá pod dlažbou města“, instalace nových interaktivních prvků, zavedení bonusového vstupného a vytvoření nových webových stránek.

Nová stálá expozice „Poklady staré půdy“ láká příchozí na svou říši fantazie. Návštěvníci uvidí místa a hrdiny, které dosud znali jen z knih a televizních obrazovek. Čeká na ně moudrý lev Aslan z Narnie, místo setkání malé Lucky s faunem Tumnusem, nebo přístěnek, obývaný Harrym Potterem. Ti nejodvážnější si poté můžou vyzkoušet, jak se cítila Alenka při pádu králičí dírou do Říše divů.

Po roce můžete také zavítat do znovuotevřené expozice „Historie ukrytá pod dlažbou města“. Přes 400 artefaktů vás provede historií města Kroměříž od pravěku až po 17. století. „Mezi nejatraktivnější předměty patří nálezy z odkrytých odpadních jímek a studní, doklady jídelníčku a hygieny, středověké, renesanční a barokní dekorativní kamnové kachle, sklo, ale také mamutí pozůstatky, kamenné nástroje, pravěká keramika a depot bronzových předmětů. Nově si můžete ve vitrínách prohlédnout repliky části exponátů z kůže a skla,“ vypočítává archeoložka muzea Lenka Pěluchová.

Občané Kroměříže a jeho částí se navíc mohou těšit na malou specialitu. Je pro ně určené bonusové vstupné. Muzeum tak chce nalákat obyvatele města k opakovaným návštěvám. „Nabízíme jim zvýhodněnou roční permanentku. Vstupné se vyplatí už při druhé návštěvě,“ upozornila ředitelka Muzea Kroměřížska Martina Miláčková. Dospělí za ni zaplatí 350 Kč, děti, studenti a senioři 200Kč a rodinné celoroční vstupné zájemce vyjde na 750 Kč.

Návštěvníci můžou informaci dohledat na nových webových stránkách, kde najdou i prodlouženou otevírací dobu. Muzeum bude nově otevřeno i v pondělí od 9.00 do 17.00 hodin. Vedení ale upozorňuje na krátkou obědovou pauzu od 12.00 do 12.30.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x