Muži ze seznamky půjčila žena během pár dní 700 tisíc korun, ten je prohrál v automatech

ZLÍN - Do pořádné šlamastiky se dostala šestatřicetiletá žena ze Zlína, která na seznamce naletěla podvodníkovi. Kvůli němu teď bance dluží téměř milion korun, serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté z oddělení hospodářské kriminality ve Zlíně se zabývají trestním oznámením šestatřicetileté ženy ze Zlína, kterou na internetové seznamce oslovil mladší muž ze Vsetínska, s nímž se po pár dnech setkala a vzápětí navázala vztah. Muž se představil jako majitel firmy a po pár dnech požádal ženu o půjčku 200 tisíc korun na koupi bytu. Vzápětí mu ale chyběly další peníze, a to opakovaně. Žena mu v průběhu osmi dní půjčila celkem 700 tisíc korun. Menší obnos tvořily její vlastní úspory a úspory její babičky, zbytek peněz si obstarala pomocí půjček u různých bankovních institucí. Půjčky jí pomáhal vyřizovat její nový přítel. Žena nyní dluží bankovním institucím i s úroky téměř jeden milion korun.

Po osmi dnech navštívila zadlužená žena svou sestru, kterou obeznámila s celou situací. Sestra si o muži zjistila dostupné informace, přičemž vypátrala, že není majitelem firmy na Vsetínsku, ale pouze jejím zaměstnancem. Podvedená žena tedy na muže uhodila a ten se přiznal, že všechny peníze prohrál v herních automatech. „Navíc přiznal, že není jediná, kterou připravil o peníze. Podle svých slov dluží peníze dalším třem ženám, s nimiž se seznámil na stejném seznamovacím portále,“ doplnila Kozumplíková.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod, za což pachateli hrozí v případě jeho odsouzení trest odnětí svobody na dva až osm let.

„Chtěli bychom upozornit všechny ženy i muže, kteří hledají nový vztah na sociálních sítích, aby byli obzvlášť obezřetní v případech, kdy po nich jejich nový přítel či přítelkyně požaduje finanční hotovost. Snažte si o novém příteli či přítelkyni zjistit co nejvíce informací, zejména totožnost. Poté je možné ověřit si také jejich případnou zadluženost na veřejně dostupných internetových portálech,“ dodala Kozumplíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x