Myslivecký svátek v Zubří. K vidění i dvaadvacaterák

Valašské myslivecké slavnosti jsou v plném proudu. Foto: OMS Vsetín
ZUBŘÍ - Ještě nikdy, až teď. V sobotu a v neděli se mění sportovní hala v Zubří z místa lítých házenkářských bojů na místo úžasných mysliveckých trofejí. Valašské myslivecké slavnosti mají kromě přehlídky trofejí za uplynulý myslivecký rok spoustu lákadel. Mimo jiné tu vystaví unikátní trofej uloveného dvaadvacateráka.

„Jelena ulovil při ranní šoulačce v září minulého roku v honitbě Vranča Miroslav Václavík. Zvíře bylo desetileté, po vyvržení vážilo dvě stě kilogramů, takový kus tu nikdy uloven nebyl, jeho bodové hodnocení je kolem 212 bodů, což je jasně zlatá medaile,“ představuje tahák letošních slavností hlavní organizátor, předseda Okresního mysliveckého spolku ve Vsetíně Michal Zubíček.

Dvoudenní setkání myslivců s veřejností nabídne na výstavě mimo jiné 600 srnčích trofejí, 250 jeleních, 150 dančích, ale také preparované jezevce i lišky.

Program je daleko bohatší.

„Jde třeba o výuku mladých adeptů myslivosti, soutěže, představí se lovečtí trubači, celé dva dny se bude něco dít. A taky nabídneme jedinečné dobroty ze zvěřinové kuchyně,“ láká pan předseda k návštěvě.

K vidění budou mimo jiné i historické trofeje místních myslivců, komentované ukázky zpracování ulovené zvěře, ukázky valašských řemesel, degustace vín, ukázky zpracování ulovené zvěře a mnoho dalšího.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x