Na chovatelských trzích v Kroměříži řádil kapsář

Ilustrační foto
KROMĚŘÍŽ – Fakt, že velká kumulace lidí na jednom místě nahrává kapsářům, se potvrdil tuto neděli na Výstavišti v Kroměříži, kde se konaly chovatelské trhy. O své osobní věci a peníze zde během chvíle přišli hned tři muži.

Neznámý pachatel zřejmě využil velkého počtu lidí a v davu nakupujících si vytipoval své oběti. Okrást se mu povedlo tři muže.

První poškozený přišel o peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí patnáct tisíc korun. Druhému z taštičky přes rameno zmizela taktéž peněženka s osmi tisíci a platební kartou. Poslední muž přišel o tři sta padesát korun a osobní doklady,“ upřesnila policejní mluvčí Barbora Balášová.

Pachatel se tímto jednáním dopustil trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu hrozí až dva roky vězení.

Kapsáři zpravidla využívají místa, kde se pohybuje větší množství lidí. Samotná krádež pak bývá blesková.

Kapsáři kradou tak dokonale a nepozorovaně, že se okradený o chybějících dokladech či peněžence dozví často až mnohem později a na zcela jiném místě, než ke krádeži došlo,“ pokračovala Balášová.

Policie proto občany nabádá, aby byli obezřetní a dávali si na své věci co největší pozor. „Nenechávejte peněženky a cennosti navrchu tašek či kabelek. Tyto, pokud je to možné, zcela uzavřete zipem. Nenoste své osobní doklady v peněžence,“ uzavřela policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x