Na dopravní výchovu dá kraj téměř pět milionů korun

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Krajští radní doporučili Zastupitelstvu Zlínského kraje schválení dotací v oblasti BESIP ve výši téměř pět milionů korun. Serveru Zlín.cz to sdělila Adéla Čuříková z tiskového oddělení krajského úřadu.

„O dotaci na modernizaci dětského dopravního hřiště zažádala vsetínská Základní škola Trávníky. Město Otrokovice usiluje o výstavbu nové víceúčelové budovy, kterou by využilo jako zázemí pro dětské dopravní hřiště. O dotaci na rozšíření zázemí pro venkovní výuku dopravní výchovy zažádala také Základní škola v Uherském Brodě, Na Výsluní,“ informoval náměstek hejtmana Zlínského kraje Pavel Botek, zodpovědný za oblast dopravy.

Základní škole Vsetín Trávníky kraj poskytne dotaci ve výši 814 tisíc korun na realizaci projektu, jehož předmětem je kompletní rekonstrukce povrchu vozovky, obrub a chodníků, výměna svislého dopravního značení a obnova vodorovného dopravního značení a připojení nové světelné signalizace. Podporou projektu dojde k odstranění nevyhovujícího technického stavu dětského dopravního hřiště a ke zkvalitnění výuky.

Dotaci ve výši 3,9 milionu korun poskytne kraj městu Otrokovice na výstavbu nové víceúčelové budovy. Projekt počítá s vybudováním nové jednopodlažní budovy s hygienickým zázemím, dvěma učebnami, skladem vybavení, venkovní učebnou a technickými místnostmi. Podporou projektu dojde k odstranění nevyhovujícího technického a hygienického stavu zázemí vybudovaného v letech 1982 a 1990.

Základní škole Na Výsluní v Uherském Brodě kraj přispěje částkou 60 tisíc korun na další etapu obnovy dětského dopravního hřiště, týkající se rozšíření zázemí pro venkovní výuku. „Na rekonstrukci dětského dopravního hřiště v Uherském Brodě kraj již v roce 2017 poskytl dotaci ve výši 1,73 milionu korun. Po zkušenostech z dvouletého provozu rekonstruovaného hřiště a navýšení návštěvnosti požádala škola o finanční podporu, kterou by využila na vybudování krytého posezení. To by sloužilo jako venkovní učebna a zázemí pro děti,“ řekl Milan Filip, vedoucí Odboru strategického rozvoje kraje.

„Zlínský kraj má zpracovanou Studii obnovy dětských dopravních hřišť, v souladu s ní chceme dopravní hřiště v kraji zrekonstruovat tak, aby odpovídala současným potřebám výuky dopravní výchovy,“ doplnil náměstek hejtmana Pavel Botek. Přidělení individuálních dotací v oblasti BESIP musí ještě schválit Zastupitelstvo Zlínského kraje na svém příštím zasedání, které se uskuteční 14. září.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x