Na koupališti ve Slavičíně slouží nejstarší plavčík v republice

Foto: zlin.cz
SLAVIČÍN - Slavičínské koupaliště má být na co hrdé. Kromě toho, že prošlo modernizací za více než milion korun, má i nejstaršího plavčíka v republice. Za pár měsíců mu bude 82 let.

Horké letnídny přímo vybízejí k tomu, abychom si našli místo, kde se můžeme osvěžit a třeba si i užít trochu zábavy. Skvělou variantou je koupaliště, které nabízí čistou vodu a prostoty k míčovým hrám. Jedno takové mají i ve Slavičíně, kde se nebáli investovat do modernizace.

Součástí koupaliště je závlahový systém, který využívá odpadní vodu. Tím zlevníme provoz koupaliště a bude také ekologičtější, protože vodu už nepouštíme do kanalizace. Zároveň zkvalitníme trávník, který by měl být zelenější než v dřívějších sezonách. Zakoupili jsme také nové slunečníky a lehátka, která jsou zdarma k dispozici všem návštěvníkům,“ informoval starosta Slavičína Tomáš Chmela.


Na koupališti byla navíc instalována automatická tlaková stanice, která je vybavena frekvenčním měničem. Tento systém umožňuje efektivní dodávku vody do sprch a brodítek, přičemž výrazně snižuje spotřebu elektrické energie.

To však není jediné, čím se koupaliště pyšní. Mají tady totiž nejstaršího plavčíka v republice.

sem chodím pořád, i když nemám službu. Povykládat si se známými… Tím, že mám moc roků, mám také moc známých. Učil jsem hlavně tělocvik, sportoval jsem, závodil jsem v atletice až do čtyřiceti let,“ usmíval se slavičínský plavčík Josef Beránek, kterému bude za několik měsíců 82 let.

Kromě brigády na koupališti se stále vitální plavčík věnuje také pěstování různých produktů a houbaření. „Od malička jsem sportoval a co můžu dělat, tak dělám. Beru nějaké prášky, nějaké problémy mám, protože samozřejmě v mých letech už to není ono, ale dokud se budu moct hýbat, budu se hýbat!“ říká Josef Beránek.


Důležitou zprávou pro návštěvníky slavičínského koupaliště je také to, že provozní doba zůstává stejná jako loni. Ke změnám nedošlo ani ve výši vstupného.

Zobrazit fotogalerii >>