Na kroměřížském dopravním hřišti soutěžili mladí cyklisté

Dopravní soutěž mladých cyklistů. Foto: Policie ČR
KROMĚŘÍŽ - Ve středu dopoledne proběhla v Kroměříži „Dopravní soutěž mladých cyklistů“. Na dopravním hřišti se utkali mladší i starší žáci základních škol. Jednou z disciplín byla jízda po dopravním hřišti. Žáci museli dodržovat pravidla silničního provozu a také přizpůsobit jízdu nepříznivému počasí.

Rozhodčími byli policisté z Vyšší policejní školy a Střední policejní školy Holešov, kteří nyní vykonávají základní odbornou přípravu. Cyklisty sledovali a popřípadě zaznamenávali jejich „přestupky“, za které však tentokrát řidiči nemotorových vozidel nedostávali pokuty, ale trestné body. Dále čekal na soutěžící test ze základních pravidel silničního provozu a stanoviště první pomoci. To měli na starosti lidé z Českého červeného kříže.

Od organizátorů akce – především zástupců města Kroměříž, konkrétně z odboru školství, mládeže a tělovýchovy, koordinátora BESIPu a zástupců Českého červeného kříže dostali všichni účastníci odměny. A ti, co skončili na prvním místě, si zajistili účast v krajském kole.

Akce by měla přispět zejména k tomu, aby se děti bezpečně pohybovaly v silničním provozu a nepřekvapila je žádná překážka.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x