Na místě bývalého internátu vyrostou startovací byty

ilustrační foto: MěÚ Valašské Meziříčí
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Tam, kde stával dřívější internát sklářské školy, nově vyroste 50 startovacích bytů. Město plánuje začít s projektem už příští rok.

Na poslední schůzce před koncem volebního období se sešli zastupitelé města Valašské Meziříčí. Téma schůzky bylo jasné – koupě budovy K1 v ulici Zašovská. Město počítá s tím, že by v objektu mohlo vzniknout až pět desítek nových nájemních bytů.

Dřívější internát sklářské školy odkoupila v roce 2018 s podporou města Diakonie ČCE – středisko ve Valašském Meziříčí.

„Původně zde chtěli vybudovat sociální bydlení s terénními a ambulantními službami. Tento záměr se ale nyní ukázal jako nerealizovatelný, a proto Diakonie nabídla budovu ke koupi městu,“ popsal situaci místostarosta Josef Vrátník.

Vedení města se hned několikrát sešlo s představiteli Diakonie a jednalo o podmínkách prodeje včetně kupní ceny.

„Nakonec se nám podařilo dohodnout na kompromisní částce ve výši 17,9 milionu korun. Tento objekt je pro město o to cennější, že zde můžeme vybudovat cirka 50 startovacích nájemních bytů zejména pro mladé rodiny. Jedná se tak o další krok vedoucí k podpoře a rozvoji bydlení v našem městě,“ vysvětlil starosta Robert Stržínek.

Zastupitelé se rozhodli nákup budovy podpořit. Proto by také mohlo město začít s přípravou projektu na vznik nových bytů už příští rok.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x