Na návštěvníky valašskoklobouckého kina čeká ochutnávka Karlovarského filmového festivalu

Foto: MěÚ Valašské Klobouky
VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Od včerejšího dne mají diváci neopakovatelnou příležitost zažít Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, aniž by museli cestovat napříč republikou. Valašskokloboucké kino Svět má tu čest patřit k bezmála stovce sálů, na jejichž plátna bude festival promítat svou přehlídku TADY VARY ve vašem kině, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Lenka Zvonková.

Programový blok nabídne 16 filmových titulů v průběhu devíti dnů, k tomu živé úvodní přenosy do sálů i vstupy filmových tvůrců. V pátek 10. července se navíc na projekci snímku Tajný agent dostaví osobně pozdravit i festivalová delegace.

„Protože v letošním roce s ohledem na situaci nemohou diváci na festival do Karlových Varů, rozhodli jsme se, že přivezeme alespoň část festivalu za nimi. Je to takové naše poděkování návštěvníkům, hostům a filmovým nadšencům, kteří každoročně vytvářejí ve Varech skvělou festivalovou atmosféru. Věřím, že se nám společně podaří nabídnout divákům nejen skvělé filmy, ale i kousek tradiční festivalové nálady,“ řekl prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška.

„Během přehlídky zavítá jen do dvou kinosálů ve Zlínském kraji festivalová delegace – a jedním z nich bude právě kloboucké kino Svět. Zástupci karlovarského festivalu nás přijedou uvítat v pátek 10. července. Publiku představí premiéru filmu Tajný agent, a tak budou mít lidé naprosto autentický festivalový zážitek,“ uvedl k programu Jaroslav Baloušek, ředitel Kulturního a vzdělávacího střediska Valašské Klobouky.

Do exkluzivního výběru TADY VARY ve vašem kině byly zařazeny snímky, které zaznamenaly mimořádný ohlas na nedávných festivalech. Diváci se mohou těšit také na premiéru dokumentu Meky o životě Miroslava Žbirky nebo na evropské premiéry snímků Luxor a Bez zvláštních znamení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x