Na Opavu může 1500 fanoušků

Foto: Fastav Zlín
ZLÍN - Sobota 20. června. 15.30. První zápas pravdy začíná. Zlínští fotbalisté hostí v lize v nadstavbě o záchranu Opavu. A jde opravdu do tuhého.

Další rozvolnění protikoronavirových opatření znamená, že na důležitý duel, v němž půjde opravdu o hodně, může podle kapacity zlínského stadionu asi 1 500 fandů.

„Rozděleni budou do čtyř sektorů, přednostně se dostane na majitele permanentek, kteří dostanou volné vstupenky, negarantujeme ale, že budou sedět přímo na svém místě a prosíme o pochopení. Pořád nehrajeme ve standardních podmínkách,“ připomíná mluvčí klubu Zuzana Molková.

Duel bude mít řadu pikantností, Opava pookřála po nástupu trenéra Kováče a po dlouhé době doma zvítězila.

Tým kolem kapitána Zavadila není podle expertů vůbec slabý. Kvalitu má určitě také mladý Souček, nezapomínejme na čerstvého třicátníka Železníka, anebo dalšího exzlínského fotbalistu Hnaníčka. Tihle hoši budou mít o motivaci postaráno.

Na druhé straně se objeví bývalý fotbalista Opavy Simerský, ten je teď nejen tmelem obrany, ale umí i nebezpečně zaútočit, což předvedl před pár dny opakovaně na Slavii, kde Zlínu unikl velecenný bodík jen tak tak.

Připraven by už měl být domácí kapitán Jiráček, který doléčil drobnější zranění.

Policie připravuje řadu opatření. A to i přesto, že se na stadion ve větším nedostanou fandové Opavy. Zkušenosti s kolegy z Baníku jsou ještě v čerstvé paměti a policisté upozorňují, že přístup na louku a svah nad severní tribunou nebude z vůle majitelů pozemků umožněn.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x