Na otrokovické radnici chystají protikoronavirovou novinku v podobě namadel

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Zajistit co nejhygieničtější prostředí v budovách Městského úřadu Otrokovice je v době koronavirové pandemie nutností. Úřad bude více než po měsíci totiž v pondělí 20. dubna znovu otevřen veřejnosti a jedním z opatření je montáž takzvaných namadel. Lidé se dlaněmi nebudou muset dotýkat klik, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Romana Stehlíková.

Úřad pořídil 3D tiskárnu s technologií vrstveného plastu. Díky ní mohou IT specialisté tisknout klipy na upevnění roušky k obličeji a také pomůcky pro usnadnění šití roušek. Zejména ale tisknou plastové nástavce na kliky – namadla. „Plastový nástavec na kliku jsme převzali z volně dostupného 3D modelu z webu Materialise.com. Tisk jednoho namadla zabere přibližně dvě hodiny. K dispozici jich máme prozatím 20 kusů,“ uvedl Lukáš Večeřa, IT specialista, který se tiskem těchto pomůcek zabývá.

V rámci zvýšených hygienických opatření budou namadla na otrokovickém úřadě umístěna na nejvíce navštěvovaných místech. Montovány budou například u pokladen, přepážek nebo na toaletách. Dveře tak návštěvníci budou moci otevírat předloktím a nebudou se muset dlaní dotýkat kliky. Umístění dezinfekčních prostředků u vchodů do budov i v prostorách přepážkových čekáren bude přesto samozřejmostí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x