Na parkovišti v Uherském Hradišti byl postřelen muž. Nejspíš šlo o vyhrocený konflikt mezi řidiči

Foto: ZZS ZK
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Dnes krátce po 13. hodině byl na parkovišti u Kauflandu postřelen muž. Podle policie šlo nejspíš o vyústění vzájemného konfliktu mezi řidiči. Postřeleného muže záchranáři transportovali do úrazové ambulance Uherskohradišťské nemocnice.

Podle dosavadních výsledků šetření policie došlo na parkovišti u Kauflandu ke vzájemnému konfliktu mezi dvěma řidiči. „Jeden z mužů během toho vytáhnul zbraň a druhého muže jednou postřelil do oblasti dolní končetiny,“ informoval policejní mluvčí Petr Jaroš.

Na místo byly vyslány dvě posádky zdravotnické záchranné služby. „Pro operátorky zdravotnického operačního střediska byla situace z počátku velmi nepřehledná, když v jeden okamžik volalo na linku 155 hned několik lidí,“ uvedla mluvčí ZZS ZK Gabriela Netopilová Sluštíková.

Záchranáři po příjezdu na místo zjistily, že zraněný muž utrpěl střelnou ránu v oblasti levé dolní končetiny těsně pod tříslem.

Pacient měl velké štěstí, když projektil nezasáhl kost ani tepnu. I tak ztratil asi půl litru krve,“ pokračovala Netopilová Sluštíková.

Muž byl po incidentu při vědomí a navíc schopen okamžité reakce, když si sám nasadil škrtidlo. Svědci mu pak na ránu přiložili improvizované tlakové obvazy.

Záchranáři pacienta zajistili v rámci přednemocniční neodkladné péče a transportovali do úrazové ambulance Uherskohradišťské nemocnice,“ dodala mluvčí záchranářů.

Muž, který použil zbraň, byl na místě zadržen, tato zbraň byla zajištěna a případem se v tuto chvíli zabývají uherskohradišťští kriminalisté,“ uzavřel Jaroš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x