Na podporu sociálně zdravotních aktivit dá kraj 2,3 milionu korun

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍNSKÝ KRAJ – Krajští radní schválili program na podporu sociálně zdravotních aktivit v roce 2020, jehož cílem je zlepšení kvality života rodin, osob se zdravotním postižením, seniorů, ale i podpora dárcovství krve. Server Zlin.cz o tom informovala Helena Mráčková z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Na realizaci programu v příštím roce je v návrhu rozpočtu vyčleněna částka 2 300 000 korun. Podmínkou samozřejmě je schválení návrhu rozpočtu Zastupitelstvem Zlínského kraje na rok 2020 dne 16. prosince,“ uvedla radní Michaela Blahová, zodpovědná za sociální záležitosti, rodinnou politiku a neziskový sektor.

Příjem žádostí o podporu je pak plánován v období od 20. ledna do 12. února 2020.

„Smyslem programu je podpořit takové aktivity, které vedou ke zlepšení zdravotního, fyzického a psychického stavu seniorů i osob se zdravotním postižením, posílení vztahů v rodinách a jejich soudržnosti, zvýšení motivace k dárcovství krve, zabezpečení bezbariérového prostředí a podobně,“ sdělila radní Michaela Blahová.

Z programu mohou být podpořeny například aktivity mateřských a rodinných center, pořádání pravidelného rekondičního a rehabilitačního cvičení, canisterapie, hipoterapie, pobytové zájezdy zaměřené na zlepšení fyzického i psychického stavu osob atd.

Minimální výše dotace na jeden projekt činí 10 000 korun, maximální výše je pak 100 000 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x