Na přebudování přechodů pro chodce se podařilo otrokovické radnici získat dotaci od státu

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
OTROKOVICE - Město Otrokovice získalo dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Jednalo se o bezmála milion korun, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Romana Pastuszková.

Letos v dubnu byly na tř. Tomáše Bati v Otrokovicích dokončeny úpravy přechodů pro chodce. Jejich přebudování na bezbariérové a nasvětlení vyšlo otrokovickou radnici na cca 1,2 milionu korun. Téměř 85 % z částky se městu podařilo získat ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Účelem oprav bylo zvýšení bezpečnosti chodců i dopravy v tamní lokalitě. Obyvatelé Otrokovic totiž na nepřehlednost nějakou dobu upozorňovali. „Nyní přechody odpovídají současným normám a jsou doplněny o prvky pro slabozraké a imobilní. Úpravou se docílilo větší přehlednosti v křižovatkách, a tím pádem jsou bezpečnější,“ uvedla starostka města Hana Večerková.

Významnou pomocí byla finanční podpora Státního fondu dopravní infrastruktury. „Podařilo se nám získat dotaci ve výši 954 953 korun, která odpovídá 84,99 % způsobilých výdajů. Každý projekt, na který se nám podaří získat jakoukoliv finanční podporu, šetří peníze z našeho městského rozpočtu,“ shrnula starostka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x