Přes milion korun dá kraj na projekty BESIP

BESIP
Ilustrační foto. Foto: BESIP
ZLÍNSKÝ KRAJ – Krajští radní schválili poskytnutí dotací devíti subjektům na realizaci projektů v oblasti BESIP. Dotaci dalším sedmi žadatelům bude ještě schvalovat Zastupitelstvo Zlínského kraje na svém dubnovém zasedání, informovala server Zlin.cz pracovnice hejtmanství Adéla Čuříková.

Na preventivní informační, vzdělávací a volnočasové aktivity v oblasti bezpečnosti silničního provozu uvolní Zlínský kraj 1 091 900 korun. Dotacemi kraj podpoří akce určené zejména pro děti a rodiče, stárnoucí populaci, chodce, mladé a nové řidiče, cyklisty a motocyklisty.

Cílem programu BESIP je zlepšení přehlednosti a viditelnosti přechodů pro chodce, zvýšení bezpečnosti silničního provozu a realizace preventivních vzdělávacích, informačních a volnočasových aktivit. Podpořili jsme například projekt zaměřený na vzdělávání řidičů motocyklů při zvládání krizových situací v silničním provozu, dále projekt související s dopravní výchovou dětí a podpořili jsme rovněž využívání dětského dopravního hřiště,“ informoval náměstek hejtmana Radek Doležel, zodpovědný za oblast dopravy.

Zlínský kraj tento program realizuje od roku 2015. O dotaci v programu BESIP mohou žádat obce, příspěvkové organizace (mimo organizace zřizované krajem), nadace a nadační fondy, církevní právnické osoby, spolky a zájmová sdružení právnických osob.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x