Na Rožnovské slavnosti vás vezme Zpívající vlak

Rožnovské slavnosti se budou konat od 6. do 9. července. Foto: archiv, Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - 42. ročník Mezinárodního folklorního festivalu Rožnovské slavnosti se blíží. Těšit se na něj můžete už od čtvrtka 6. do neděle 9. července a přinese pestrý program plný tance, zpěvu a zábavy ve Valašském muzeu v přírodě. Během čtyř dnů se představí i zahraniční účinkující, a to z Bulharska, Rakouska, Ukrajiny nebo Polska. A teď pozor. Na festival do Rožnova se můžete vydat i takzvaným Zpívajícím parním vlakem z Valašského Meziříčí, který pojede v sobotu 8. července.

Populární Rožnovské slavnosti, které se konají každé dva roky, slaví letos svůj 42. ročník. Od čtvrtka do neděle se v několika desítkách programů představí na šest set účinkujících z České republiky, Slovenska, Bulharska, Ukrajiny, Rakouska a Polska.

Záštitu nad festivalem převzali ministr kultury ČR Martin Baxa, hejtman Zlínského kraje Radim Holiš, starosta města Rožnov pod Radhoštěm Jan Kučera a hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák. Milovníci folkloru se mohou těšit na nabitý čtyřdenní program. V rámci festivalu bude možné zhlédnout výstavu Rožnovské slavnosti 2021 očima fotoklubu R9 v Janíkově stodole.

Na Rožnovské slavnosti se můžete vydat i parním vláčkem. Další z jízd ze série Rožnovské parní léto se totiž koná v sobotu 8. července. Parní lokomotiva přiveze své pasažéry z Valašského Meziříčí do Rožnova pod Radhoštěm, kde právě v sobotu vrcholí Rožnovské slavnosti. Jízda nese podtitul „Zpívající vlak“ a je jasné, že vláčkem pojede kapela, která zahraje k tanci i zpěvu a bude tou nejlepší živou pozvánkou na Rožnovské slavnosti.

Jízdní časy parního vláčku v sobotu 8. července jsou následující: z Valašského Meziříčí se jede v 9.50 a v 13.10 hodin, zpět z Rožnova do Valašského Meziříčí se pak jede v 11.12 a v 15.34.

Jízdenky je možné zakoupit v předprodeji u všech pokladních přepážek Českých drah.

Zdroj: město Rožnov pod Radhoštěm

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x