Na rožnovském městském úřadě se už prokážete digitální občankou

Ilustrační foto (Digitální Česko)
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Od pondělí, tedy 1. července spustil městský úřad novou službu pro občany. Jedná se o ověřování totožnosti prostřednictvím digitálního stejnopisu občanky v mobilní aplikaci eDoklady.

Tato služba je zajištěna prostřednictvím QR kódu na všech vybraných pracovištích (matrika, OP, pasy, evidence obyvatel, živnostenský úřad, stavební úřad, odbor dopravy a další).

Úředníci pracující v terénu jsou vybaveni mobilními telefony s nainstalovanou aplikací a jsou tak připraveni také ověřit totožnost účastníka řízení z jeho mobilního telefonu přímo na místě. Díky tomuto novému řešení není nutné mít při sobě plastovou kartu, stačí chytrý telefon s nainstalovanou aplikací eDoklady. Pro lidi to znamená hlavně pohodlí, že už nemusí nikam chodit s celou peněženkou, ale stačí jen vytáhnout telefon.

Aplikaci eDoklady si můžete stáhnout z App Store a Google Play. Pro používání eDokladů potřebujete pouze smartphone a Identitu občana. Zároveň platí, že současná plastová verze občanky zůstává nadále platná a je možné se s ní prokazovat jako dosud

--> --> --> --> -->